Lillebror Karl - 9 Augusti 2006
(Klicka på bilderna för att se dom större)

På morgonen den 9 Augusti berättar Ann att hon känt att det tryckt på under natten. Det har det inte gjort tidigare på samma sätt så något är nog på gång. Ann lägger sig igen och jag kör och lämnar Oscar på hockeyn och kör sen till Bjärred för att fortsätta sätta på dragkroken på bilen.

Klockan 14.13 ringer Ann mig på mobilen. Värkarna har börjat komma igång ordentligt. Jag och Fassan får snabbt avsluta dragkroksarbetet och jag kör in till Lund i högsta fart. Vid 15-tiden kommer vi in på förlossningen och blir mycket väl omhändertagna av undersköterska Monica och barnmorska Synnöve. På bilden ovan är CTG apparaten kopplad och barnets puls visar 129 slag/minut. Ann har ca 5 minuter mellan värkarna och de blir starkare och starkare. Synnöve skulle undersöka Ann men hon var tvungen att hjälpa till vid en förlossningen så Ann kämpar på ett tag till. Kl. 16.30 kommer Synnöve tillbaka och när hon känner på Ann utbrister hon: "Gud vilket snyggt jobb du gjort!". Barnet var helt klart på väg ut och vi skall in på ett förlossningsrum. Rum nummer 8 blev vårt.

Klockan 18.45 föds en välskapt och välmående kille på 3110 gram och 52 cm lång.

Den lille killen har nu börjat på att försöka amma och jag får ett bra läge att fotografera dom gosiga små skrynkliga fötterna!

Nu är det fest! Lillebror ammar och jag och Ann har fått in silverbrickan. Vi skålar i cider och firar vår nya lille son och att allt gått så bra.

Mackorna och kaffet smakar fin fint.

9 Augusti 2006 kl. 18.45. 3110 gram. 52 cm.

Vid halv tio tiden kommer Lena och Nisse med Oscar och Tora. Oscar hade önskat sig en lillebror och det fick han! ;-)

Tora, en stolt stora syster!  (Trots det blev en pojke.)

Hela familjen - alla fem!

Senaste nytt! Lillebror skall heta: Karl Hugo Eugen Windh. Tilltalsnamn Karl. Eugen uttalas "eh-sken" eller "eu-sken". Karls gammel morfar hette Karl Gustav Eugen. Karls gammel gammel morfar hette Hugo. Karls gammel gammel farfar hette oxå Karl.

Karls annons i Sydsvenskan den 20 Augusti 2006.

Karl, 11 dagar gammal, den 20 Augusti 2006.

Karl, 19 dagar gammal, den 28 Augusti 2006.

Ann och Karl på MAX, den 17 September 2006